Kanapka z awokado, marchewką i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0 gramów

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowaną kromkę ulubionego pieczywa posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.

Kanapka z awokado, marchewką i fetą - Krok 1

Krok 2

Umytą i osuszoną sałatę rozłóż na kromce, dodaj plasterki awokado. Przypraw odrobiną pieprzu.

Kanapka z awokado, marchewką i fetą - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojoną cebulę, oliwki i startą marchewkę.

Kanapka z awokado, marchewką i fetą - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj garść posiekanych migdałów oraz pokruszoną fetę.

Kanapka z awokado, marchewką i fetą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Rama z olejem z awokado i nutą limonki

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama z olejem z awokado i nutą limonki

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej