Kanapka z ogórkiem

szynką, kukurydzą i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

247 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

332 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

4 plastry

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki pieczywa posmaruj margaryną Rama, na każdą z nich nałóż liść sałaty oraz szynkę.

Kanapka z ogórkiem - Krok 1

Krok 2

Paprykę oraz ogórka pokrój w drobną kostkę, dodaj odsączoną kukurydzę, posiekaną natkę oraz majonez Hellmann’s i wymieszaj.

Kanapka z ogórkiem - Krok 2

Krok 3

Powstałą pastę nałóż na dwie kromki pieczywa i przykryj pozostałymi dwoma. Kanapki przyciśnij lekko dłonią i zawiń w papier śniadaniowy.

Kanapka z ogórkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Taką kanapkę możesz przygotować również z chrupkiego pieczywa kukurydzianego.

4

Opinie o przepisie

  • agata szymanska

    agata szymanska, 01.02.2018

    mniami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Violetta Pytel

    Violetta Pytel, 27.09.2016

    Jutro zrobię sobie podobną,tylko bez kukurydzy bo niej nie lubie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Wyszomirska

    Elżbieta Wyszomirska, 29.07.2016

    O takie pomidorki ,oj smakują domowe ,naturalne ,bez oprysków :) Pozdrawiam serdecznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Wyszomirska

    Elżbieta Wyszomirska, 29.07.2016

    Pomidorka z własnego ogrodu :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z ogórkiemKanapka z ogórkiem

Spróbuj nieco innego sposobu na kanapki, łącząc szynkę, paprykę, kukurydzę, sałatę i kiszonego ogórka. Zamiast klasycznego pieczywa, sięgnij po chrupkie, np. żytnie, które jest twardsze i dzięki temu bardziej chrupiące niż pszenne. Warzywa pokrój w drobną kostkę. Żeby dobrze trzymały się na kanapce, połącz je dodatkiem majonezu – dopraw całość natką pietruszki, a jeśli lubisz, także innymi ziołami, np. świeżą bazylią. Kwaśne ogórki oraz słodka papryka i kukurydza, dobrze skomponują się także z pikantnymi dodatkami. Kromki pieczywa posmaruj margaryną i układaj na nich szynkę oraz sałatę. Wybierz dowolny gatunek wędliny, np. szynkę wędzoną lub gotowaną. Opcjonalnie zamiast niej sprawdzi się także salami z zielonym pieprzem. Na wędlinę nałóż pastę z warzyw i majonezu, a następnie przykryj całość drugą kromką. Kolorowa, pełna warzyw przekąska jest już gotowa. Kanapki z szynką, papryką, kukurydzą i kiszonym ogórkiem będą stanowiły pyszne drugie śniadanie albo podwieczorek. Przekonaj się o tym!