Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

276 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Następnie odstaw do ostygnięcia i obierz.

Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - Krok 1

Krok 2

Rozetrzyj ugotowane jajka z chrzanem i majonezem aż powstanie gładka pasta.

Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - Krok 2

Krok 3

Kanapki posmaruj margaryną, a następnie pastą jajeczną.

Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - Krok 3

Krok 4

Udekoruj koperkiem i podawaj.

Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast koperku możesz użyć szczypiorku lub młodej cebulki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mus z wędzonej makreli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem

Sekret idealnej kanapki to perfekcyjne połączenie składników. Ważną rolę odgrywa również dobór odpowiedniego pieczywa. Do przygotowania przekąski z tego przepisu będziesz potrzebować kromek chleba z ziarnami. Wybierz ten z pestkami słonecznika lub dyni. Na kawałkach pieczywa rozsmaruj cienką warstwę wysokiej jakości margaryny, a na niej delikatną pastę. Przyrządź ją, rozcierając ugotowane jajka z chrzanem i majonezem, aż całość uzyska gładką konsystencję. To zadanie ułatwisz sobie, używając blendera ręcznego. Wierzch kanapek udekoruj świeżym koperkiem. Jako dodatek sprawdzą się również plastry świeżych warzyw, np. pomidorów czy ogórków. W sezonie wiosennym koniecznie sięgnij po nowalijki, na przykład rzodkiewkę. Innym sposobem na urozmaicenie smaku przekąski z tego przepisu jest posypanie jej kiełkami. Te kanapki podasz z powodzeniem nie tylko na codzienne śniadanie, ale również na to bardziej uroczyste, np. wielkanocne. W wykwintniejszej wersji przystrój je połówkami ugotowanych na twardo jaj przepiórczych. Koniecznie sprawdź przepis na prostą i wyjątkowo smaczną przekąskę.