Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

8

320 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

320 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

4 sztuki

4 garść

3 sztuki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i osusz. Szczypiorek i czosnek drobno posiekaj.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jaja na twardo, obierz ze skorupki i pozostaw do ostudzenia, po czym drobno posiekaj i połącz z posiekanym szczypiorkiem.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj margaryną Flora ProActiv Standard, wymieszaj aby powstała jednolita masa, dopraw do smaku odrobiną pieprzu.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 3

Krok 4

Pastę nałóż na pieczywo i posyp z wierzchu kiełkami rzodkiewki.

Kanapka z pastą jajeczną z kiełkami - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, cynku, witaminy A.

3

Opinie o przepisie

  • Joanna Pieróg

    Joanna Pieróg

    super :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jarosław lewandowski

    jarosław lewandowski

    miodzio

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa pluta

    ewa pluta

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej