Kanapka z serem camembert i dżemem z żurawiny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
12 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

50 gramów

0 gramów

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ukrój 2 kromki chleba razowego i posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.

Kanapka z serem camembert i dżemem z żurawiny - Krok 1

Krok 2

Ser camembert pokrój w plastry i ułóż na kromkach, dodaj po 1 łyżeczce dżemu z żurawiny.

Kanapka z serem camembert i dżemem z żurawiny - Krok 2

Krok 3

Płatki migdałów upraż na patelni i udekoruj nimi kromki razem z listkami świeżej mięty.

Kanapka z serem camembert i dżemem z żurawiny - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska

    Palce lizać smaczne. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Rama z olejem z orzechów włoskich

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama z olejem z orzechów włoskich

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej