
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
5 sztuk
10 sztuk
0.25 opakowania
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plasterki, oliwki na pół, pomidorki na ćwiartki, a paprykę w paski.

Krok 2
Bagietkę pokrój wzdłuż, tak aby powstały duże kromki. Każdą posmaruj majonezem i nałóż kolorowe sałaty.

Krok 3
Na sałacie zrób kilka kropek z majonezu i powtykaj wszystkie warzywa.

Krok 4
Ser pokrój w kostkę. Połóż na wierzchu kanapek i podawaj.


Dobra rada:
Zamiast sera feta możesz użyć sera mozzarella.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka warzywna
Kanapki to najprostsza i najszybsza opcja na pyszne śniadanie lub kolację i wcale nie muszą być nudne! Można urozmaicić je o niezwykle smaczne dodatki. Mogą być to soczyste i chrupkie warzywa. Wybierz swój ulubiony rodzaj pieczywa. Wspaniałym pomysłem będzie wykorzystanie bagietki korzennej lub czosnkowej albo ciabatty. Zamiast masła, użyj aksamitnego majonezu do kanapek. Korzystaj ze świeżych polskich warzyw, np. pomidorów, rzodkiewek, ogórka, papryki, a także śródziemnomorskich oliwek i pomidorków koktajlowych tzw. cherry. Smak warzywnej kanapki wzbogacisz dzięki dodatkowi sera feta. Ten słony bałkański ser nadaje daniom niezwykłego charakteru i sprawia, że zapadają one w pamięć. Takie kolorowe kanapki spowodują, że na długo zaspokoisz swój głód. Taką kanapkę można zabrać na drugie śniadanie do pracy lub podać na małym spotkaniu towarzyskim.


































