Kanapka z tuńczykiem i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

277 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

1 sztuka

0 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo przekrój na pół. Dolną część posmaruj Ramą z olejem z awokado i nutą limonki.

Kanapka z tuńczykiem i papryką - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz sałatę, a następnie ułóż na pieczywie. Odlej wodę z tuńczyka i nałóż go na sałatę.

Kanapka z tuńczykiem i papryką - Krok 2

Krok 3

Cebulę dymkę pokrój na drobne kawałki, paprykę pokrój w paski i dodaj na wierzch kanapki. Dopraw do smaku pieprzem. Złóż obie części ze sobą lekko dociskając górną połówkę pieczywa.

Kanapka z tuńczykiem i papryką - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Marlena D***

    Marlena D***

    Pyszne kanapki, dodałam jeszcze jajko. Można na koniec wstawić do piekarnika na 5min ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Rama z olejem z awokado i nutą limonki

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama z olejem z awokado i nutą limonki

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej