Kanapka z salami i serem - na imprezę: z rukolą | Przepisy.pl pixel

Kanapka z salami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
373 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

8 plastrów

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki przekrój wzdłuż na pół i posmaruj majonezem. Sos Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ćwiartki i obsmaż na rozgrzanej oliwie wraz z cebulą pokrojoną w plastry. Dopraw do smaku.

Krok 3

Na połówkach bagietki rozłóż rukolę i skrop je sosem Knorr.

Krok 4

Następnie ułóż plastry salami, pomidorów oraz pieczarki z cebulą. Wierzch kanapek pokryj plastrami sera, a następnie zapiecz je w nagrzanym do 180 °C piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej