Kanapka "Zwędzony łosoś"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

2 łyżki

4 plastry

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełki umyj pod bieżącą wodą i odsącz na sitku.

Krok 2

Kromki wieloziarnistego chleba posmaruj Ramą.

Krok 3

Plastry łososia ułóż na pieczywie posmarowanym Ramą.

Krok 4

Na koniec ozdób kanapki kiełkami.

3

Opinie o przepisie

  • Alicja Zalewska

    Alicja Zalewska

    gdzie można zwędzić łososia ? to droga rybka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kierzek

    Janusz Kierzek

    komu zwedzony?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernard Ruda

    Bernard Ruda

    Gdzie bo mi źołądek skręca z głodu

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka "Zwędzony łosoś"Kanapka "Zwędzony łosoś"

Łosoś to jeden z najbardziej popularnych rybnych dodatków do kanapek. Jeśli lubisz jego smak, spróbuj przygotować proste do wykonania kanapki łączące smak ryby z chrupiącymi kiełkami i pełnoziarnistym pieczywem. Do ułożonego na posmarowanym margaryną pieczywie łososia dołącz też ser. Sprawdzi się twarożek, śmietankowy serek kanapkowy, delikatny camembert lub ser z niebieską pleśnią. Dodaj też warzywa, na przykład czerwoną cebulę, a także zielone oliwki lub kapary. Kanapka z wędzonym łososiem będzie wyśmienita również ze świeżym koperkiem. Dla podkreślenia smaku ryby skrop ją odrobiną soku z cytryny. Wyrazistości potrawie doda także majonez lub śmietanowy gęsty sos. Dobrze komponować będą się też różnego rodzaju pasty, np. z awokado, suszonych pomidorów lub jajeczna. Kanapki serwuj nie tylko na kolację, ale również podczas przyjęcia. Dołącz do nich wówczas sałatkę z marchewką, żurawiną i sosem balsamicznym. Masz ochotę na szybką i smaczną przekąskę? Z naszego przepisu dowiesz się, jak ją przyrządzić. Sprawdź!