• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Kanapki z łososiem i awokado
Kanapki z łososiem i awokado
Kanapka z gorgonzolą i gruszką
Kanapka z gorgonzolą i gruszką
Kanapki z pumpernikla z dodatkiem fig i migdałów
Kanapki z pumpernikla z dodatkiem fig i migdałów
Kanapka z pastą z bakłażana
Kanapka z pastą z bakłażana
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Diety
  • Bez laktozy
  • Śniadanie bez laktozy
  • Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym

Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym

Autor: przepisy.pl
Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym
  • 15 minut15
  • Łatwe
  • 4 osoby4
15
Oceń przepis jako pierwszy
190
0
WYDRUKUJ
113 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
323 osoby zapisały
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • pieczywo pełnoziarniste, kromki
    4 szt.
  • Rama 100% Roślinna
    20 g
  • kilka liści jarmużu
    0 g
  • mała czerwona cebula
    1 szt.
  • pomidory suszone
    2 szt.
  • orzeszki piniowe
    1 łyżeczka
  • jajka przepiórcze
    6 szt.
  • pieprz czarny świeżo mielony
    1 szczypta
  • oliwa z pomidorów suszonych
    2 łyżki
  • garść kiełków jarmużu
    1 szt.
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym – krok 1
    Krok 1
    Jajka ugotuj na twardo (3 min.), ostudź i ostrożnie obierz. Pokrój w plastry. Jarmuż, cebulę oraz pomidory pokrój w cienkie paski. Orzeszki upraż na suchej rozgrzanej patelni.
  • Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym – krok 2
    Krok 2
    W miseczce połącz jarmuż, cebulę, pomidory oraz uprażone orzeszki. Dodaj 2 łyżki oliwy z pomidorów, dopraw do smaku i wymieszaj.
  • Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym – krok 3
    Krok 3
    Kromki pieczywa posmaruj margaryną, a następnie na każdą z nich nałóż porcję przygotowanej sałatki.
  • Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym – krok 4
    Krok 4
    Wierzch kanapek udekoruj plastrami przepiórczych jajek oraz kiełkami jarmużu i podawaj.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar
    Zamiast przepiórczych jajek możesz użyć zwykłych kurzych jaj, ale przygotowanych w nieco inny sposób – ugotuj je na miękko w koszulkach i ułóż na każdej kanapce.
Tagi
dania z suszonych pomidorówKANAPKI NA ŚNIADANIEKANAPKI NA PRZYJĘCIEPROSTY PRZEPISKANAPKIJARMUŻbez mięsaDANIA WEGETARIAŃSKIEDANIA BEZ LAKTOZYŚNIADANIE WEGETARIAŃSKIEŚNIADANIE BEZ LAKTOZYPomysł na danie bez mięsaszybkie daniedanie bez mięsa
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRama 100% RoślinnaREKLAMARama 100% RoślinnaZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRama 100% RoślinnaREKLAMARama 100% RoślinnaZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Kanapki z serem - którą wybierasz?
Kanapki z serem - którą wybierasz?
Kanapki – smaczny sposób na śniadanie
Kanapki – smaczny sposób na śniadanie
Kanapki wegetariańskie pełne smaku i koloru
Kanapki wegetariańskie pełne smaku i koloru
Pomysły na świetne kanapki
Pomysły na świetne kanapki
Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym
avatar

Czy kanapka może stanowić wykwintną przekąskę? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w poniższym przepisie. Kanapki z jarmużem i jajkiem przepiórczym to potrawa nie tylko smaczna i oryginalna, ale także bardzo dobrze prezentująca się na półmisku. Jarmuż wraz z dodatkami, czyli suszonymi pomidorami i cebulą, przygotuj w formie sałatki. Dodaj także prażone orzeszki pinii (zamiast nich sprawdzą się również pestki słonecznika), które podkreślą smak kanapek i dodadzą im więcej chrupkości, a całość dopraw oliwą oraz pieprzem. Chleb pełnoziarnisty posmaruj margaryną i nakładaj porcje jarmużu. Każdą z nich udekoruj kiełkami i plasterkami jajek przepiórczych ugotowanych na twardo. Jeśli chcesz, dodaj także po łyżeczce majonezu. Tak przyrządzone kanapki z jarmużem podawaj np. przed daniem głównym albo jako dodatek do sałatki warzywnej lub pieczonych mies. Sprawdź, jak smakują, a swoją opinią podziel się w komentarzu pod przepisem. Jest wiele sposobów na to, by kawałek pieczywa podać w nieco bardziej elegancki niż zwykle sposób – wypróbuj jeden z nich!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

15
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby