
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 cm
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj i potnij na 16 plasterków, pozostałą część warzyw posiekaj w drobną kosteczkę.
Krok 2
Łodygi selera opłucz i razem ze szczypiorkiem posiekaj, wymieszaj razem z kostką pomidorową.
Krok 3
Z oleju i octu winnego przygotuj sos, dopraw do smaku i wymieszaj z przygotowaną sałatką. Liście sałaty umyj i osusz, rozłóż na półmisku.
Krok 4
Przełóż połowę plasterków pomidorów i obłóż je przygotowanym farszem, przykryj pozostałymi talarkami, udekoruj resztą posiekanego szczypiorku, listkami selera i znakomite kanapki pomidorowe możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej