
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj seler, marchewkę i ser na średnich oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Połącz z bułką tartą, jajkami, oliwą oraz przyprawami.
Krok 3
Przełóż do formy keksowej włożonej papierem do pieczenia i zapiekaj ok. 30-45 min w 170 stopniach.
Krok 4
Otrzymanym a'la pasztetem posmaruj kromki chleba. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej