Kanapki z zapiekanym selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z zapiekanym selerem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

3 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj seler, marchewkę i ser na średnich oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Połącz z bułką tartą, jajkami, oliwą oraz przyprawami.

Krok 3

Przełóż do formy keksowej włożonej papierem do pieczenia i zapiekaj ok. 30-45 min w 170 stopniach.

Krok 4

Otrzymanym a'la pasztetem posmaruj kromki chleba. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Muffinka Muffinka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej