Kanapki z zapiekanym selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z zapiekanym selerem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj seler, marchewkę i ser na średnich oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Połącz z bułką tartą, jajkami, oliwą oraz przyprawami.

Krok 3

Przełóż do formy keksowej włożonej papierem do pieczenia i zapiekaj ok. 30-45 min w 170 stopniach.

Krok 4

Otrzymanym a'la pasztetem posmaruj kromki chleba. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Muffinka Muffinka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Marzena

    Marzena , 25.03.2023

    smaczne. Dziecim bardzo smakowały. Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z zapiekanym selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej