Kapusta pekińska z napojem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z napojem kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
180 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie cebulkę posiekaj, paprykę pokrój na paski, czosnek zmiażdż, a imbir pokrój na cieniutkie plasterki.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 2

Krok 3

Na gorący olej wrzuć cebulkę, paprykę, czosnek i imbir.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 3

Krok 4

Kapustę posiekaj i ułóż na półmisku. Wrzuć na nią smażone warzywa, polej sosem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 4

Krok 5

Posyp orzechami oraz posiekanym szczypiorkiem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 5

Krok 6

Smażone warzywa dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i smaż przez kolejne 5 minut.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta pekińska z napojem kokosowymKapusta pekińska z napojem kokosowym

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.