Kapusta pekińska z napojem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska z napojem kokosowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
180 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 1

Krok 2

W tym czasie cebulkę posiekaj, paprykę pokrój na paski, czosnek zmiażdż, a imbir pokrój na cieniutkie plasterki.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 2

Krok 3

Na gorący olej wrzuć cebulkę, paprykę, czosnek i imbir.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 3

Krok 4

Kapustę posiekaj i ułóż na półmisku. Wrzuć na nią smażone warzywa, polej sosem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 4

Krok 5

Posyp orzechami oraz posiekanym szczypiorkiem.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 5

Krok 6

Smażone warzywa dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i smaż przez kolejne 5 minut.

Kapusta pekińska z napojem kokosowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska z napojem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta pekińska z napojem kokosowymKapusta pekińska z napojem kokosowym

Do napoju koksowego dodaj sos sojowy, sos chili, posiekaną kolendrę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.