Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

86 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

200 gramów

100 mililitrów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

10 sztuk

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oliwie cebulę i pieczarki pokrojone w pół plastry. Przypraw pieprzem, solą i rozmarynem. Dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - Krok 1

Krok 2

Gdy kaszotto będzie gotowe dodaj śmietanę.

Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - Krok 2

Krok 3

Z pieczarek usuń ogonki i oczyść je. Wypełnij je przygotowanym farszem i posyp tartym parmezanem. Zapiekaj ok 15-20 minut w piekarniku w 180 stopniach.

Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkachKaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach

Pora wykorzystać zgromadzone zapasy i poczuć klimat prawdziwego grzybobrania! Szukasz pomysłu na aromatyczne, pełne smaków danie? Śpieszymy z pomocą! Kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach to obowiązkowa pozycja kulinarna dla wszystkich miłośników leśnych kapeluszy.

Dla kogo?

Dla wszystkich osób, które chcą, aby danie zachęcało niezapomnianym aromatem.

Na jaką okazję?

Wykorzystaj składniki ze swojej spiżarni lub lodówki i stwórz kaszotto grzybowe zapiekane w pieczarkach na rodzinny obiad!

Czy wiesz, że?

Do około XVII wieku pieczarki traktowano jako produkt luksusowy, niemal na równi z truflami. Dostęp do nich mieli tylko nieliczni – zazwyczaj arystokracja.

Dla urozmaicenia:

Kaszotto grzybowe podawaj ze startym parmezanem, który stopi się w piekarniku.