Kieszonki z kurczaka

faszerowane suszonymi śliwkami i wędzonym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

411 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

381 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

50 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Każdą z nich natnij z boku ostrym nożem w taki sposób, aby powstała kieszeń. Mięso oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr z każdej strony, w środku również, aby nadać potrawie pikantny charakter.

Kieszonki z kurczaka - Krok 1

Krok 2

W miseczce połącz pokrojone w paseczki śliwki, pomidory pokrojone w kostkę, posiekaną drobno kolendrę, oliwę oraz starty na tarce o grubych oczkach ser. Farsz dopraw do smaku i wymieszaj.

Kieszonki z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Przygotowanym farszem napełnij piersi, boki mięsa zepnij wykałaczką.

Kieszonki z kurczaka - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozgrzej Ramą Smaż jak szef kuchni, kieszonki z kurczaka połóż na tłuszczu i smaż po 6-8 minut z każdej strony na złoty kolor. Tak przygotowany kurczak będzie soczysty w środku. Przed podaniem, każdą kieszonkę przekrój na pół pod skosem. Podawaj na ciepło, np. z ryżem i chrupiącą sałatą. Pamiętaj o usunięciu wykałaczek przed podaniem.

Kieszonki z kurczaka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w sklepie znajdziesz oscypek, śmiało zastąp nim zwykły wędzony ser – Twoje danie będzie jeszcze smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Odrobina chilli dodana do farszu też nie będzie kulinarnym błędem!

35

Opinie o przepisie

  • Marta Gołębiewska

    Marta Gołębiewska, 25.02.2016

    Kochani cudowni... Kto jak nie wy?! Pierwszy raz postanowilam wziac udzial w konkursie. A noz widelec.... Walcze o remont kuchni. Slicznie was prosze.. Aby moc tworzyc pyszne jedzonko i inne desery potrzebuje nowej kuchni :) kto moze niech klika :) moze w koncu pozbede sie kuchni po tesciowej:) https://www.facebook.com/GaleriaSzperkGdynia/photos/a.1271095629574046.1073741874.321685597848392/1272467599436849/?type=3&theater

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Leszczyńska

    Iwona Leszczyńska, 24.02.2016

    robiłam takie w moim multicookerze z panasonica- przepis jest genialny !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass, 24.02.2016

    Same pyszności :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Jaskulska

    Barbara Jaskulska, 23.02.2016

    Pychotka,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jastak

    Anna Jastak, 23.02.2016

    tylko gdze aktualnie zdobyc zdrowe, niegrozne, niezatrute mieso drobiowe???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Maciej Skarżyńscy

    Monika Maciej Skarżyńscy, 23.02.2016

    Ale bym takie opierdolil.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Gołębiewski

    Zbigniew Gołębiewski, 23.02.2016

    kasia zdaje sie milismy poscic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Jasiński

    Jan Jasiński, 23.02.2016

    miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski, 23.02.2016

    ej tam takie szpasy grochówka w słoikach była przeceniona kupilem 50 słoików drugi miesiąc codziennie wcinam i żyje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Komosa

    Andrzej Komosa, 23.02.2016

    Kasiu jest to proste super danie pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Christina Kalinowski

    Christina Kalinowski, 23.02.2016

    Sa tez pyszne z szynka i serem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Głowacka

    Anna Głowacka, 23.02.2016

    Na pewno przyrządze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Jankowska

    Henryka Jankowska, 23.02.2016

    Ale pyszności....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Majewski

    Leszek Majewski, 23.02.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Wasiuta

    Zbigniew Wasiuta, 23.02.2016

    jadlem ale z grzybami i serem ...Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Doro Kad

    Doro Kad, 23.02.2016

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda  kar

    Magda kar, 23.02.2016

    dziś było u mnie na obiad dziękuję za pomysł. Było pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Drągowska

    Izabela Drągowska, 23.02.2016

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chruscicka

    Maria Chruscicka, 23.02.2016

    Takie smakolyki chetnie bym zjadla gdyby ktos zrobil

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Margerita Raczyńska

    Margerita Raczyńska, 23.02.2016

    Dobre są też z porem i startą marchewką, podsmażonymi na masełku z czosnkiem, ale te też są smaczniutkie;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Soprych

    Marek Soprych, 23.02.2016

    Takie tylko z indyka zdrowsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Bakula

    Bogdan Bakula, 23.02.2016

    lubię mieć pełne kieszenie,,,kasy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Witkowska

    Ewa Witkowska, 23.02.2016

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 23.02.2016

    Maria podzielisz się z nami swoim popisowym przepisem na kieszonki ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 23.02.2016

    Marzena to naprawdę nic trudnego. U nasz wszystko wyjaśniamy krok po kroku. Zachęcamy do wypróbowania ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Armeno Di Marcantonio

    Armeno Di Marcantonio, 23.02.2016

    z kaczki, a nawet więcej dobrych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danka Jania

    Danka Jania, 23.02.2016

    Na pewno pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Wolska

    Mirosława Wolska, 23.02.2016

    Pyszne !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Luczak

    Maria Luczak, 23.02.2016

    Lubie mięso z owocami,a kieszonki robię od lat i wypelniam w zależności do czego-ryzu,ziemniakow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Graj

    Agnieszka Graj, 23.02.2016

    pychotka :) jadłam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak tandoori
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej