
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fix rozmieszaj z 125 mililitrami letniej wody i pozostaw na 3 minuty.
Krok 2
Dodaj Fix do mięsa i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Formuj kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone
Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku i doskonale doprawione – takie powinny być idealne kotlety mielone. Pomimo zmieniających się trendów kulinarnych - mody na sushi, dania kuchni chińskiej, włoskiej lub tajskiej – kotlety mielone nieustannie cieszą się sympatią smakoszy i regularnie pojawiają się w naszym rodzimym, obiadowym menu. Przyrządzając je warto zastosować parę sprawdzonych trików. Przed formowaniem mięsnej masy zwilż ręce zimną wodą lub posmaruj oliwką z oliwek. Jeśli chcesz skrócić czas smażenia kotletów, zrumień je z obu stron na patelni, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni. Gotowe mielone podawaj w towarzystwie puszystego puree z ziemniaków i marchewki duszonej na masełku z zielonym groszkiem.