Kotlety z piersią z kurczaka

z awokado i mango

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

656 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

400 osób wydrukowało

Pobierz pdf

608 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę otrzyj ze skórki i wyciśnij z niej sok.

Kotlety z piersią z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w plastry, delikatnie rozbij formując plastry w okrągłe medaliony. Medaliony oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr pomieszaną ze skórka cytryny, co sprawi, że będą one idealnie doprawione i soczyste.

Kotlety z piersią z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Mięso obtocz w mące pszennej i obsmaż „lewa prawa” na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni. Na każdy kawałek mięsa ułóż plaster sera. Na ser nałóż po plasterku pomidora, awokado i mango. Zdejmij kotleciki na talerz.

Kotlety z piersią z kurczaka - Krok 3

Krok 4

Na patelnię wlej trzy łyżki wody, dodaj sok z cytryny, posiekaną kolendrę i łyżkę masła. Całość przykryj. Mieszaj energicznie patelnią, aż do połączenia wszystkich składników. Gotowe kotleciki podawaj z ryżem polanym sosem.

Kotlety z piersią z kurczaka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli twoje dzieci lubią pikantne smaki - do sosu dodaj trochę ostrej papryki!

45

Opinie o przepisie

  • Sylwia Łukaszewska

    Sylwia Łukaszewska

    Dodałam ostrą paprykę ale też odrobinę słodkiej: ) Pychota: )

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Witasik

    Joanna Witasik

    przyprawę knorr ja zastępuję swoimi ulubionymi przyprawami, np. pieprz ziołowy i odrobina soli. A te przepisy traktuje jako inspirację.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Jankowski

    Adam Jankowski

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Smakosz Potraw

    Smakosz Potraw

    Może byłby to ciekawy przepis, gdyby nie reklamy przypraw knorr. Czy ty człowieku jesteś takim ibecylem, że nie umiesz samemu przyprawić, tylko korzystasz z gotowych mieszanek knorr, czy też płacą Ci za Twoje wypociny reklamujące knorra?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir  szychta

    Sławomir szychta

    coś pysznego rozkosz w ustach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iza zel

    iza zel

    kolendra jest przepyszna często gości na mym stole

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr  Murawski

    Piotr Murawski

    Ja osobiście uwielbiam natkę kolendry – nie wiem czy to moda, ale widzę, że chyba tak, bo rzeczywiście wszyscy moi koledzy po fachu dodają kolendrę gdzie tylko można ;) Ale rozumiem wątpliwości - kolendra ma dość specyficzny smak, podobnie jak choćby koperek, albo się ją lubi, albo nie. Polecam zamienić kolendrę na inne pachnące zioło: pietruszkę, bazylię czy estragon. Oczywiście każde pachnie inaczej, ale w spokojnie można pokusić się o zastąpienie kolendry którymś z nich.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Treppner

    Jan Treppner

    Lubię a wręcz uwielbiam te dziewczyny i degustacje u nich, które lubią przepisy.pl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Krasnowiecka

    Kasia Krasnowiecka

    Tylko dlaczego tak bardzo wszyscy kucharze uparli się na kolendrę,rozumiem ziarna ,bo pięknie pachną ale zioła śmierdzą,kiedyś wrzuciłam odrobinę na ziemniaki,jak pietruszkę ,obiad wyrzuciłam,nikt nie chciał jeść.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Kania

    Włodzimierz Kania

    Dość że starość to zapowiada się nieatrakcyjność :) ale cóż jak człowiek lubi jeść B|

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Plaisance

    Krystyna Plaisance

    Ani dziś ani jutro ani w najbliższym czasie. Juz nie ma miejsca!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Banaś

    Paweł Banaś

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kurczuk Karol

    Kurczuk Karol

    Pyszne jedzenie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Winiarczyk

    Waldemar Winiarczyk

    To wszystko jest jadalne?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Jankowiak

    Bożena Jankowiak

    Uuu , może , ja chętnie spróbuje tylko może mi ktoś podrzuci...... !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Bojko

    Katarzyna Bojko

    Marta Pilch no nie wiem nie wiem, z tym serem to chyba nie dla nas :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Rudnicka

    Alicja Rudnicka

    Wygląda pysznie, chętnie bym zjadła, ale nie mam zamiaru gotować. Gotowałam 20 lat teraz robi to mój mąż, ja nie wybrzydzam jem co zrobi i cieszę się , że nie muszę dotykać garów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lucyna Kolbus

    Lucyna Kolbus

    kotleciki z warzywami ,smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Bachariew

    Janina Bachariew

    Podsmaż na oleju lub innym tluszczu, a tak to przepis ciekawy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Bujanowska

    Bozena Bujanowska

    Apetycznie wygląda. Ciekawie ile kalorii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elisabeth Grzeschik

    Elisabeth Grzeschik

    Wyglada bardzo apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Braniecka

    Jolanta Braniecka

    Elusiu!Wydaj w końcu swoją książkę!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Karp

    Maciej Karp

    Ponoć świetnie się komponują ze schabowym.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Hanusik

    Iza Hanusik

    Robię takie,sa bardzo smaczne!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ussama Kindilchi

    Ussama Kindilchi

    I dodatkowe kilogramy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Jankowska

    Bożena Jankowska

    Wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Kubiak

    Grażyna Kubiak

    Olu-kotleciki i w smaku i w wyglądzie robisz lepsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gmyrek

    Piotr Gmyrek

    Bardzo skomplikowane danie... Chyba odpuszczę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kaczmarek

    Andrzej Kaczmarek

    Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gasior

    Piotr Gasior

    Pięknie wyglądają xd!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z piersią z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej