Krem z pomidorów z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

86 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 szczypty

60 gramów

50 gramów

1 sztuka

2 słoiki

1 szczypta

500 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

3 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij krojąc nieregularnie cebulę, chili i czosnek, składniki te podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, zalej pomidorami z puszki i wywarem warzywnym.

Krem z pomidorów z mozzarellą  - Krok 1

Krok 2

Zupę gotuj przez kilka minut, po czym rozdrobnij zupę na gładką masę w kielichu miksera.

Krem z pomidorów z mozzarellą  - Krok 2

Krok 3

Zupę zapraw śmietaną Rama, gotuj kolejne 2-3 minuty, a następnie dopraw do smaku szczyptą soli, pieprzu i cukru.

Krem z pomidorów z mozzarellą  - Krok 3

Krok 4

Zupę podawaj ze świeżo pokrojoną bazylią, kulkami sera mozzarella i plasterkami czarnych oliwek.

Krem z pomidorów z mozzarellą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać pieczona paprykę.

0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej