
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz posiekany czosnek. Po usmażeniu odstaw do wystygnięcia.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i posiekaną miętą.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.
Krok 4
Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką wytnij okrągłe placki na pierogi. Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.
Krok 5
Gotowe układaj na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem. Posmaruj pierożki roztrzepanym jajkiem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej