
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1.5 szklanki
0.5 szklanki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łazanki ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź.
Krok 2
Mak po namoczeniu w mleku i odcedzeniu przepuść dwukrotnie przez maszynkę, następnie dodaj miód i utrzyj razem. Dodaj również drobno pokrojoną skórkę z pomarańczy.
Krok 3
Gotową makowo-pomarańczową masę wymieszaj z łazankami. Udekoruj listkami świeżej mięty i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej