Leczo z cukinią i kiełbasą
à la ratatouille
łatwe
309 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
5 sztuk
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę.

Krok 2
W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w półplastry kiełbasę, a następnie podsmaż pozostałe warzywa.

Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do pozostałych składników. Całość duś przez około 10 minut pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4
Gotowe leczo podawaj w wydrążonych bułeczkach. Dla lepszego efektu do gotowej już potrawy dodaj 100 ml, czyli około 3-4 łyżek Ketchupu Hellmann's Pikantnego.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Leczo z cukinią i kiełbasą
Leczo z dużą ilością warzyw i pikantną wędzoną kiełbasą przypadnie do gustu zarówno osobom lubiącym gulasze, jak i miłośnikom ratatouille. Przygotowuje się je dość szybko i można zaserwować je w efektowny sposób. Pokrojoną kiełbasę podsmaż razem z warzywami – papryką, cukinią, bakłażanem i cebulą. Następnie dodaj przyprawy oraz wodę. Duś przez chwilę wszystkie składniki, ewentualnie wyostrzając ich smak dodatkiem pikantnego ketchupu. Wzbogacą go też zioła. Wykorzystaj do przyprawienia potrawy natkę pietruszki, kolendrę, tymianek, oregano lub kmin rzymski. Leczo z kiełbasą à la ratatouille serwuj w wydrążonych bułkach. Ozdób je natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi. Będzie również wyśmienite, jeśli podasz je z kluskami śląskimi lub kopytkami gnocchi. Mięsno-warzywne danie doskonale komponuje się też z makaronem. W takiej wersji możesz podać je na obiad lub ciepłą kolację. Posyp całość startym serem żółtym lub mozzarellą. Przyrządź leczo nawiązujące do kuchni prowansalskiej. Pomoże Ci w tym podany tu przepis.


































