Muffiny z bananami, truskawkami i białą czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

300 gramów

160 gramów

50 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

25 dekagramów

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W większym rondelku rozpuścić Kasię.

Krok 2

Ściągnąć z palnika, dodać cukier, wanilię, banany, rozgnieść je widelcem.

Krok 3

Wlać śmietanę, dodać jajka i wymieszać. Dodać sodę, proszek, mąkę, wymieszać.

Krok 4

Na końcu wrzucić truskawki i białą czekoladę, wymieszać.

Krok 5

Formę do muffinek wyłożyć bibułkami. Nałożyć do nich gotowe ciasto (nie do pełna, urosną).

Krok 6

Piec około 20 minut w temperaturze 180º C, aż będą miały kolor jasnozłoty.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej