
Składniki
2 sztuki
4 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
180 gramów
45 gramów
0.25 łyżeczki
35 gramów
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jajka roztrzep, dodaj posiekaną natkę pietruszki i otręby. Dopraw do smaku przyprawą uniwersalną Knorr i pieprzem. Następnie wymieszaj.

Krok 2
Oliwę rozgrzej na patelni. Wylej masę jajeczną i usmaż omlet.

Krok 3
Ogórka obierz i pokrój wzdłuż na cienkie i długie plastry (jeśli możesz, użyj obieraczki do warzyw). Marchewkę obierz i pokrój w cienkie, krótkie paseczki.

Krok 4
Omlet posmaruj serkiem homogenizowanym. Na wierzchu połóż łososia. Udekoruj zwiniętymi w różyczki plastrami ogórka, marchewką i kiełkami. Podawaj z podpieczonym w tosterze pieczywem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Omlet z warzywami i otrębami
Omlet z warzywami i otrębami to smaczny, a jednocześnie zdrowy sposób na początek dnia. Istnieje kilka rodzajów omletów, np. angielski, włoski czy francuski. Najszybszy w przygotowaniu jest ten ostatni – jego podstawą są tylko roztrzepane jajka, bez mąki czy mleka. Urozmaicisz go jednak dodatkiem otrębów żytnich lub owsianych oraz świeżej natki pietruszki. Wymieszaj wszystkie składniki i wlej na rozgrzaną patelnię, potrząsając nią od czasu do czasu, by masa jajeczna nie przywarła do dna. Następnie obróć ją i jeszcze chwilę smaż z drugiej strony. Przełóż na talerz i posmaruj omlet naturalnym serkiem homogenizowanym, o delikatnym śmietankowym smaku. Na koniec ułóż na nim dodatki. Kawałki wędzonego łososia będą pasowały bardzo dobrze, podobnie jak lekkie i chrupiące warzywa: zielony ogórek i marchewka, oraz kiełki słonecznika. Dwie kromki pożywnego pumpernikla (ciemnego żytniego pieczywa) podgrzej w tosterze i podawaj razem z omletem z warzywami i otrębami. Dobrze smakuje z dodatkiem zielonej herbaty cytrynowej.