Pascha wielkanocna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

10 sztuk

1 opakowanie

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy i migdały sparzyć wrzątkiem, osączyć na sicie, wystudzić, obrać i drobno pokroić.

Krok 2

Ser zmielić.

Krok 3

Z jaj wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, utrzeć z Kasią i cukrem.

Krok 4

Stopniowo dodawać zmielony ser, utartą wanilię lub cukier waniliowy, orzechy, migdały, rodzynki i skórkę pomarańczową.

Krok 5

Formę, do której chcemy włożyć masę, wyłożyć folią spożywczą, wypełnić masą serową i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pascha wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pascha wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pascha wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pascha wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pascha wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pascha wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pascha wielkanocna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej