Pasta z bobu z sucharkami

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

2

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

480 gramów

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżeczki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób umyj, ugotuj, obierz. Cebulę i czosnek obierz, drobno pokrój, podsmaż na tłuszczu.

Pasta z bobu z sucharkami - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj blenderem bób z cebulą i czosnkiem oraz jogurtem.

Pasta z bobu z sucharkami - Krok 2

Krok 3

Nasiona sezamu podpraż na patelni. Posyp pastę.

Pasta z bobu z sucharkami - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej