
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę pomidorów delikatnie natnij nożem na krzyż, zanurz na kilka sekund w gotującej się wodzie, usuń z nich skórę i miąższ z pestkami. Pomidory pokrój w małą kosteczkę.

Krok 2
Posiekaj natkę kolendry, czosnek rozetrzyj na miazgę ze szczyptą soli. Obierz awokado, pokrój. Oczyść rybę z ości, oddziel od skóry. Wyciśnij sok z limonki.

Krok 3
W misce rozgnieć widelcem awokado i rybę, łącząc te dwa składniki w jedną pastę. Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr, suszoną cebulą, pieprzem, czosnkiem, natką kolendry. Dodaj sok z limonki.

Krok 4
Pastę na koniec połącz z pokrojonymi w kostkę pomidorami. Podawaj z chrupiącym pieczywem.


Dobra rada:
Do pasty możesz też dodać jedno jajko ugotowane na twardo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z makreli i awokado
Wstajesz rano, parzysz ulubioną kawę, a następnie usilnie zastanawiasz się, co przyrządzić na śniadanie dla siebie i rodziny? A może pasta z makreli i awokado na kanapki/do chleba? To nie tylko świetna alternatywa dla wędlin i serów, ale także propozycja, która urozmaici Twój codzienny jadłospis. To proste!
Dla kogo? Dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie wyjścia z domu bez pełnowartościowego śniadania. Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Obalamy mity!
Na jaką okazję? Do pracy, do szkoły, ale nie tylko! Pasta z makreli i awokado świetnie sprawdzi się także w roli przystawki – jako dodatek do pieczywa podczas imprez! Chipsy i gotowe przekąski są już passé!
Dla urozmaicenia: Do pasty możesz dodać jedno jajko ugotowane na twardo. W towarzystwie awokado sprawdzi się idealnie. Pokochasz to połączenie!
Czy wiesz, że? Użyte w przepisie awokado wiedzie prym w tegorocznych trendach kulinarnych. Czas zaopatrzyć się w ten owoc! Jedno jest pewne – jeszcze długo będzie o nim głośno.
Twoi domownicy znów spojrzą na kanapki łaskawym okiem!







































