
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 opakowania
1 sztuka
100 gramów
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Krok 2
Pokrój bakłażana w plastry. Usmaż na złoto w dużej ilości oliwy – zostaw 2 łyżki do sporządzenia sosu. Plastry bakłażana odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3
Posiekaj drobno cebulę. Przygotuj sos: do garnka wlej resztę oliwy, zeszklij cebulę.

Krok 4
Dodaj pomidory z puszki oraz szklankę bulionu pozostałego po ugotowanym makaronie. Duś około 15 minut.

Krok 5
Dodaj szczyptę cukru. Cukier dodajemy do sosu pomidorowego, żeby wydobyć słodycz pomidorów – podobny efekt uzyskamy dodając odrobinę octu balsamicznego.

Krok 6
Gotuj bez pokrywki do momentu odparowania wody, a następnie zmiksuj. Przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i dodaj do sosu.

Krok 7
Bakłażana pokrój w kostkę, wymieszaj z sosem. Makaron podawaj z przygotowanym sosem, posypany serem i liśćmi bazylii.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej