Pieczarki duszone w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki duszone w białym winie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

40 dekagramów

null

1 pęczek

null

1 sztuka

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i obierz ze skórki. Podsmaż je na dobrze rozgrzanym oleju do momentu, w którym zaczną się rumienić i stworzy się delikatna skórka.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz skruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr.

Krok 4

Dodaj masło i posiekany drobno szczypiorek. Dopraw do smaku Delikatem Knorr. By danie stało się bardziej treściwe można dodać do niego podsmażone paski z fileta drobiowego.

Krok 3

Delikatnie podsmaż i podlej winem, co nada potrawie lepszy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej