Pieczarki duszone w białym winie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

null

1 pęczek

1 szklanka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i obierz ze skórki. Podsmaż je na dobrze rozgrzanym oleju do momentu, w którym zaczną się rumienić i stworzy się delikatna skórka.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz skruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr.

Krok 4

Dodaj masło i posiekany drobno szczypiorek. Dopraw do smaku Delikatem Knorr. By danie stało się bardziej treściwe można dodać do niego podsmażone paski z fileta drobiowego.

Krok 3

Delikatnie podsmaż i podlej winem, co nada potrawie lepszy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej