Pieczarki duszone w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki duszone w białym winie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

40 dekagramów

null

1 pęczek

null

1 sztuka

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i obierz ze skórki. Podsmaż je na dobrze rozgrzanym oleju do momentu, w którym zaczną się rumienić i stworzy się delikatna skórka.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz skruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr.

Krok 4

Dodaj masło i posiekany drobno szczypiorek. Dopraw do smaku Delikatem Knorr. By danie stało się bardziej treściwe można dodać do niego podsmażone paski z fileta drobiowego.

Krok 3

Delikatnie podsmaż i podlej winem, co nada potrawie lepszy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki duszone w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej