Pieczarkowa zupa kremowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa zupa kremowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

Krok 2

Pieczarki po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź w niewielkiej ilości gorącej zupy i dodaj do garnka. Po zagotowaniu podawaj.

Krok 3

Pieczarki dodaj do rosołu i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej