Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.
Krok 2
Pieczarki po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.
Krok 4
Śmietanę rozprowadź w niewielkiej ilości gorącej zupy i dodaj do garnka. Po zagotowaniu podawaj.
Krok 3
Pieczarki dodaj do rosołu i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej