Pieczarkowa zupa kremowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa zupa kremowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

Krok 2

Pieczarki po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź w niewielkiej ilości gorącej zupy i dodaj do garnka. Po zagotowaniu podawaj.

Krok 3

Pieczarki dodaj do rosołu i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej