Pieczarkowa zupa kremowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa zupa kremowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

Krok 2

Pieczarki po dokładnym oczyszczeniu i osuszeniu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź w niewielkiej ilości gorącej zupy i dodaj do garnka. Po zagotowaniu podawaj.

Krok 3

Pieczarki dodaj do rosołu i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa zupa kremowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej