
Składniki
700 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
10 gramów
1 szczypta
1 szczypta
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj drobno, dodaj do mięsa wraz z 2 jajkami, oraz dobrze odciśniętą bułką, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podziel na 2 części.
Krok 2
Pozostałe jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.
Krok 3
Wysmaruj prostokątną brytfankę tłuszczę, ułóż mięso na spodzie. Na środku połóż jajka i posyp je pietruszką, przykryj resztą masy mięsnej.
Krok 4
Piecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 C 50 min.
Krok 5
Podawaj z Sosem Knorr przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































