
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzepy oczyść, oskrob i przekrój na połówki lub ćwiartki. Cebulę, ziemniaki oraz papryki pokrój na duże części. Boczek pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobno.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą i posiekanym czosnkiem, dodaj rozmaryn.
Krok 3
Wszystkie warzywa oraz boczek umieść w woreczku do pieczenia, dodaj przygotowaną Przyprawę do karkówki Knorr - woreczek zwiąż na końcu.
Krok 4
Potrząśnij woreczkiem delikatnie, aby cała jego zawartość dobrze wymieszała się z marynatą. Woreczek umieść w nagrzanym do 175 st. C piekarniku i piecz przez 35 minut. Gorącą potrawę podawaj z kaszą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej