Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawionego pstrąga myjemy i osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem. Obsypujemy przyprawą rybę zarówno z zewnątrz jak i od środka. Z cytryny skrajamy plasterek a z połowy wyciskamy sok i skrapiamy rybę. Do środka wkładamy gałązkę rozmarynu i plasterek cytryny. Cebulę obieramy i siekamy w plastry. Obkładamy nimi rybę. Odczekujemy 30 minut i zdejmujemy cebulę.
Krok 2
Układamy rybę na prostokątnym kawałku ciasta. Nakładamy drugą warstwę i odcinamy nadmiar ciasta. Zlepiamy brzegi dookoła ryby.
Krok 3
Małą łyżeczką robimy ślady łusek a nożem odkrajamy ogon i płetwy i nacinamy. Formujemy oko z ciasta. Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 200 stopni pieczemy 10 minut. Zmniejszamy temperaturę do 170 i pieczemy aż ciasto ładnie się zrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej