Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

20 plastrów

32 listków

surówka:

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa na surówkę umyć i pokroić na kawałki, a następnie wymieszać z oliwą z oliwek i kaparami.

Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - Krok 1

Krok 2

Kromki chleba krótko przyrumienić w tosterze. Posmarować Florą ProActiv Mocne Kości z wit. D następnie ułożyć liście sałaty i na nie plasterki kurczaka.

Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witamin: A, D, E, C, B3, B6 oraz kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo graham z pieczoną piersią kurczaka i surówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej