Kokosowe fondue video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe fondue - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 mililitrów

200 mililitrów

200 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Do placków z jabłkami z 200 ml mleka.

Kokosowe fondue - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej.

Kokosowe fondue - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków.

Kokosowe fondue - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Owoce zanurzaj w cieście, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.

Kokosowe fondue - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowane owoce wkładaj do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor.

Kokosowe fondue - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Przygotuj sos. Napój kokosowy wymieszaj z tartym imbirem i czubatą łyżką budyniu waniliowego. Gotuj, aż mleko zgęstnieje. Limonkę otrzyj z zielonej skórki, a następnie wyciśnij z niej sok. Sok i skórkę dodaj do mleka i dopraw miodem. Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem z napoju kokosowego z limonką.

Kokosowe fondue - VIDEO - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Grażka Bandelak

    Grażka Bandelak , 15.12.2017

    Mmmm wyglądają smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe fondue - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokosowe fondue - VIDEOKokosowe fondue - VIDEO

Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Do placków z jabłkami z 200 ml mleka.