Placek drożdżowy, palce lizać

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

391 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.3 szklanki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.75 szklanki

2 szklanki

0.5 sztuki

1

kruszonka:

0.75 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzać mleko z odrobiną cukru i mąki.

Krok 2

Wsypać drożdże, rozmieszać i odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

Do miski wbić jajka, wsypać cukier i rozmieszać.

Krok 4

Następnie wsypać mąkę, dodać ostygnięte drożdże, na koniec wlać roztopioną ciepłą Kasię.

Krok 5

Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia ciasta.

Krok 6

Po wyrośnięciu przełożyć ciasto na blachę, na wierzch poukładać połówki śliwek bez pestek i posypać kruszynami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek drożdżowy, palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek drożdżowy, palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek drożdżowy, palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek drożdżowy, palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek drożdżowy, palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek drożdżowy, palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek drożdżowy, palce lizać - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej