Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
450 gramów
2 gramy
500 gramów
3 sztuki
0.5 pęczka
2 ziarna
0.5 łyżki
2 listków
850 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, botwinkę umyj i osusz na papierowym ręczniku.
Krok 2
Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, czosnek i kminek, podsmaż, podlej 300 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i tymianek cały(po ugotowaniu wyjmij gałązki), duś do zmięknięcia mięsa.
Krok 3
Do gotującego się mięsa dodaj Knorr Fix Gulasz i dopraw pieprzem. Gotuj kilka minut. Knorr Fix Chrupiące placki ziemniaczane wymieszaj z 550 ml wody, odstaw na 10 min i usmaż duże placki po 1 na porcję. Przesmaż botwinkę na maśle, dopraw pieprzem. Odsącz na ręczniku.
Krok 4
W połowie każdego placka ułóż sos, złóż go na poł. Placki podawaj obłożone liśćmi buraczków i polane śmietaną.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej