Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
450 gramów
2 gramy
500 gramów
3 sztuki
0.5 pęczka
2 ziarna
0.5 łyżki
2 listków
850 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, botwinkę umyj i osusz na papierowym ręczniku.
Krok 2
Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, czosnek i kminek, podsmaż, podlej 300 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i tymianek cały(po ugotowaniu wyjmij gałązki), duś do zmięknięcia mięsa.
Krok 3
Do gotującego się mięsa dodaj Knorr Fix Gulasz i dopraw pieprzem. Gotuj kilka minut. Knorr Fix Chrupiące placki ziemniaczane wymieszaj z 550 ml wody, odstaw na 10 min i usmaż duże placki po 1 na porcję. Przesmaż botwinkę na maśle, dopraw pieprzem. Odsącz na ręczniku.
Krok 4
W połowie każdego placka ułóż sos, złóż go na poł. Placki podawaj obłożone liśćmi buraczków i polane śmietaną.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej