Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
450 gramów
2 gramy
500 gramów
3 sztuki
0.5 pęczka
2 ziarna
0.5 łyżki
2 listków
850 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, botwinkę umyj i osusz na papierowym ręczniku.
Krok 2
Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, czosnek i kminek, podsmaż, podlej 300 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i tymianek cały(po ugotowaniu wyjmij gałązki), duś do zmięknięcia mięsa.
Krok 3
Do gotującego się mięsa dodaj Knorr Fix Gulasz i dopraw pieprzem. Gotuj kilka minut. Knorr Fix Chrupiące placki ziemniaczane wymieszaj z 550 ml wody, odstaw na 10 min i usmaż duże placki po 1 na porcję. Przesmaż botwinkę na maśle, dopraw pieprzem. Odsącz na ręczniku.
Krok 4
W połowie każdego placka ułóż sos, złóż go na poł. Placki podawaj obłożone liśćmi buraczków i polane śmietaną.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej