Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

450 gramów

2 gramy

500 gramów

3 sztuki

0.5 pęczka

2 ziarna

0.5 łyżki

2 listków

850 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w drobną kostkę, cebulę i czosnek posiekaj, botwinkę umyj i osusz na papierowym ręczniku.

Krok 2

Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, czosnek i kminek, podsmaż, podlej 300 ml wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i tymianek cały(po ugotowaniu wyjmij gałązki), duś do zmięknięcia mięsa.

Krok 3

Do gotującego się mięsa dodaj Knorr Fix Gulasz i dopraw pieprzem. Gotuj kilka minut. Knorr Fix Chrupiące placki ziemniaczane wymieszaj z 550 ml wody, odstaw na 10 min i usmaż duże placki po 1 na porcję. Przesmaż botwinkę na maśle, dopraw pieprzem. Odsącz na ręczniku.

Krok 4

W połowie każdego placka ułóż sos, złóż go na poł. Placki podawaj obłożone liśćmi buraczków i polane śmietaną.

przepisy.pl

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek po cygańsku z młodymi liśćmi buraczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej