
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
1 sztuka
80 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, a natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Podsmaż cebulkę, dodaj pomidorki i zawartość saszetki. Wlej 200 ml wrzącej wody, i gotuj przez 15 min, mieszając co jakiś czas.
Krok 3
Dodaj 60 g mąki, pietruszkę i jajko. Uformuj placki, posyp je mąką, a następnie smaż je z obu stron.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki
Warzywne placki nie sprowadzają się wyłącznie do ziemniaczanych. Szukacie oryginalnego pomysłu na wegetariańskie danie na ciepło? Wykorzystajcie nasz sprawdzony przepis na połączenie warzyw i kuskusu. W tym przypadku składniki nie posłużą do przyrządzenia sałatki lub gulaszu – podacie je w formie atrakcyjnych i smakowitych placuszków warzywnych. Do dzieła!
Dla kogo?
Przy Waszym stole swoją obecność zapowiedzieli wegetarianie? A może sami postanowiliście spróbować tego rodzaju diety? Placki warzywne pozwolą na dobre zapomnieć o mięsnych kotletach.
Na jaką okazję?
Formujcie niewielkie placki – będą bardzo dobrze wyglądać na talerzach w porze obiadu i w charakterze samodzielnej przekąski. Zabierzecie je do szkoły, pracy lub na piknik. Tak uniwersalnych receptur nigdy dość!
Czy wiesz, że?
W przepisie warto wypróbować pomarańczowe pomidory. Wyróżniają się słodszym smakiem niż odmiana czerwona.
Dla urozmaicenia:
Placki warzywne dobrze jest podawać w towarzystwie sosów. Świetnie komponują się z dipem ziołowym, paprykowym oraz czosnkowym.


































