Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

31

heart
109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

260 osób wydrukowało

Pobierz pdf

691 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

120 gramów

240 gramów

2 sztuki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Startą na grubej tarce cukinię odcedź i połącz z ugotowaną na sypko kaszą i jajkiem.

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj placuszki i upiecz w piekarniku. Podawaj z jogurtem naturalnym z dodatkiem czosnku i koperku.

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witaminy B2, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej