Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem
łatwe
689 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
4 sztuki
120 gramów
240 gramów
2 sztuki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Startą na grubej tarce cukinię odcedź i połącz z ugotowaną na sypko kaszą i jajkiem.

Krok 2
Z powstałej masy uformuj placuszki i upiecz w piekarniku. Podawaj z jogurtem naturalnym z dodatkiem czosnku i koperku.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witaminy B2, witaminy B12, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej