Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

31

heart
109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

260 osób wydrukowało

Pobierz pdf

689 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

120 gramów

240 gramów

2 sztuki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Startą na grubej tarce cukinię odcedź i połącz z ugotowaną na sypko kaszą i jajkiem.

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - Krok 1

Krok 2

Z powstałej masy uformuj placuszki i upiecz w piekarniku. Podawaj z jogurtem naturalnym z dodatkiem czosnku i koperku.

Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witaminy B2, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii i kaszy gryczanej z jogurtowym dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej