
Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę oczyść z błon i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Majonez przełóż na teflonową rozgrzaną patelnię. Następnie smaż na niej kawałki mięsa na lekko złoty kolor z obu stron.
Krok 3
W małej miseczce wymieszaj miód, sos sojowy oraz otartą skórkę i sok z limonki. Całość dodaj na patelnię z mięsem.
Krok 4
Wszystko razem zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 2-3 minuty. Podawaj z ryżem i ulubionymi warzywami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczka wieprzowa
Ta wersja soczystej polędwiczki wieprzowej ma nieco orientalny charakter, a to za sprawą słodko-pikantnej marynaty. Na początek mięso usmaż z dodatkiem majonezu oraz zalewy przygotowanej z miodu, sosu sojowego i soku oraz skórki z limonki. Przygotowana w ten sposób polędwica staje się miękka, soczysta i jest dobrze doprawiona. Ze słodko-kwaśnym daniem świetnie komponują się różne dodatki, zwłaszcza ryż i kasza kuskus. Wymieszaj je z podsmażonymi czosnkiem i cebulą lub przyprawami, takimi jak: imbir, kolendra czy cynamon. W obu wersjach dodatki będą smacznym uzupełnieniem dania z polędwiczką wieprzową. Podawaj mięso z mieszanką sałat z dodatkiem marynowanej czerwonej rzepy oraz czarnego sezamu. Pasować będzie również sałatka z ogórka, sera tofu i kiełków fasoli mung. Polędwiczki serwowane na kolację ułóż na liściach sałaty, udekoruj warzywami i podaj do nich świeże pieczywo, na przykład chleb wiejski lub chrupiącą bagietkę. Skorzystaj z podanego przepisu i przekonaj się, jak smakuje wspaniale smakuje polędwiczka wieprzowa w tym wydaniu.
























