Polskie tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polskie tiramisu

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

200 mililitrów

4 sztuki

17 łyżek

2 łyżki

1 szklanka

2 opakowania

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poncz: woda+kawa+rum i ostudzić.

Krok 2

Masa: zmielić ser, z żółtek i 10 łyżek cukru zrobić kogel-mogel i dodać do sera, schłodzoną śmietanę ubić, dodać do sera, białka, ubić- gdy będą sztywne, dodać 7 łyżek cukru i jeszcze krótko ubijać-połączyć delikatnie z serem.

Krok 3

Całość jeszcze raz przemieszać.

Krok 4

Na dnie blachy układać maczane w zimnym ponczu biszkopty. Ciastka należy dosłownie zanurzać i wyjmować, aby nie rozmiękły.

Krok 5

Na nich ułożyć 1/2 serowej masy i posypać obficie kakao (przez siteczko). Powtórzyć przekładanie (biszkopty, masa serowa i kakao).

Krok 6

Włożyć do lodówki na przynajmniej 5-10 h. Ciasto jest dość miękkie, ale pyszne. Może być zimnym deserem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polskie tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polskie tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polskie tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polskie tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polskie tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polskie tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polskie tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo węgierskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej