Potrawka curry z wieprzowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry z wieprzowiny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

null

1 sztuka

null

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.

Krok 2

Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.

Krok 4

Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny

Krok 6

Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej