
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
null
1 sztuka
null
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.
Krok 2
Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.
Krok 4
Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny
Krok 6
Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej