
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
null
1 sztuka
null
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.
Krok 2
Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.
Krok 4
Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny
Krok 6
Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































