Potrawka curry z wieprzowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry z wieprzowiny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

null

1 sztuka

null

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.

Krok 2

Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.

Krok 4

Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny

Krok 6

Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek obfitości
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej