Potrawka curry z wieprzowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry z wieprzowiny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

null

1 sztuka

null

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.

Krok 2

Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.

Krok 4

Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny

Krok 6

Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Siekanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej