Potrawka curry z wieprzowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka curry z wieprzowiny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

null

1 sztuka

null

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.

Krok 2

Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.

Krok 4

Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny

Krok 6

Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka curry z wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej