Potrawka curry z wieprzowiny

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

0

2 sztuki

2 łyżki

0

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

500 gramów

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.

Krok 2

Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.

Krok 4

Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny

Krok 6

Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej