
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
null
1 sztuka
null
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.
Krok 2
Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.
Krok 4
Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny
Krok 6
Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej