
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
null
1 sztuka
null
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i marchew posiekaj niezbyt drobno, a mięso pokrój na kawałki.
Krok 2
Do garnka wrzuć mięso i zacznij smażyć.
Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Gotuj jeszcze 10 minut aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Następnie dodaj posiekane chilli marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy. Smaż aż całość nabierze aromatu.
Krok 4
Wlej litr ciepłej wody. Dodaj Bulionetke i gotuj ok. 1 godziny
Krok 6
Dopraw sokiem z cytryny oraz posiekaną kolendrą. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej