Pstrąg grillowany, ziemniaki pieczone, sałatka wielowarzywna

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

8 łyżeczek

1 garść

1.2 kilograma

sałatka:

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga przygotuj na grillu.

Pstrąg grillowany, ziemniaki pieczone, sałatka wielowarzywna - Krok 1

Krok 2

Obgotowane ziemniaki zawiń pojedynczo w folię aluminiową i upiecz na grillu.

Pstrąg grillowany, ziemniaki pieczone, sałatka wielowarzywna - Krok 2

Krok 3

Rozdrobnione warzywa wymieszaj, polej olejem i posyp podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Pstrąg grillowany, ziemniaki pieczone, sałatka wielowarzywna - Krok 3

Krok 4

Na upieczoną rybę nałóż łyżeczkę Flory ProActiv i posyp posiekanym koperkiem.

Pstrąg grillowany, ziemniaki pieczone, sałatka wielowarzywna - Krok 4

Krok 5

Upieczone ziemniaki pokrój na połówki i nałóż łyżeczkę Flory ProActiv i posyp posiekanym koperkiem.

Pstrąg grillowany, ziemniaki pieczone, sałatka wielowarzywna - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, witaminy A, witaminy E, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D, jodu.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej