Rogaliki Elizy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

372

350 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

5 dekagramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto, utopić w zimnej wodzie i czekać, aż wypłynie lub włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

Krok 2

Następnie cienko rozwałkować na okrągło, pokroić na ósemki, wkładać owoce i zwijać rogaliki.

Krok 3

Posmarować jajkiem i posypać cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki Elizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki Elizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki Elizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki Elizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki Elizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki Elizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki Elizy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ślimaki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej