Roladki po bolońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

167

1929 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2623 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3585 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

450 gramów

100 gramów

1 puszka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekany czosnek cebulkę i papryczkę chili, dodaj szpinak całość smaż chwilę.Dodaj śmietanę i pokruszone orzeszki nerkowca.

Roladki po bolońsku  - Krok 1

Krok 2

Jeśli uważasz za konieczne dopraw do smaku i odstaw na bok do ostygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny dodaj do niego pokrojone w drobna kostkę suszone pomidory i ser mozzarella.

Roladki po bolońsku  - Krok 2

Krok 3

Na foli ułóż piersi z kurczaka przykryj drugą warstwa foli i delikatnie uderzając tłuczkiem rozbij mięso na cienki płat. Na mięsie ułóż porcję szpinaku.

Roladki po bolońsku  - Krok 3

Krok 4

Brzegi mięsa delikatnie zawiń do środka całość zroluj zabezpieczając roladki wykałaczkami przed rozwinięciem się.

Roladki po bolońsku  - Krok 4

Krok 5

Roladki obsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, przełóż je na bok, na tę samą patelnie wlej pomidory z puszki oraz ¼ szklanki wody. Dodaj 1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne.

Roladki po bolońsku  - Krok 5

Krok 6

Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Do sosu włóż na powrót roladki duś pod przykryciem około 15 minut aż mięso dojdzie środku.

Roladki po bolońsku  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sosu pomidorowego dwie- trzy łyżki kaparów, dzięki temu nabierze on ciekawszego smaku.

62

Opinie o przepisie

  • Wioleta PS

    Wioleta PS

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Podolska

    Joanna Podolska

    przepyszne wyszło! mięsko takie delikatne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Piech

    Maciej Piech

    Petarda !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Koziorowski

    Jacek Koziorowski

    Mnie najlepiej wychodzi gotowanie kartofli.A tu ? nie ma szans !! popatrzę i tak przytyje z 1- kilo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Karcz

    Katarzyna Karcz

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Agata, na rodzinny obiad jak znalazł ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata K-ska

    Agata K-ska

    może na niedzielę...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kozłowska

    Barbara Kozłowska

    Takie pyszne,a ja na diecie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Duraj

    Daniel Duraj

    Polecam -mega smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Najberg

    Jerzy Najberg

    Napisz prośbę do Ola Artinjan - mojej córki, robi pyszny chleb

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Hałabuz

    Stanisław Hałabuz

    Ale tak w dwóch słowach:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Darzynkiewicz

    Jadwiga Darzynkiewicz

    Dzisiaj jadłam pierożki ze szpinakiem super smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Marklowski

    Henryk Marklowski

    Smacznego polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Krusiewicz

    Krystyna Krusiewicz

    Pyszności !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wacław Kubacki

    Wacław Kubacki

    Wygląda pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Wcisło

    Sławomir Wcisło

    Odżywiaj się zdrowo, bo Knorr to tablica mendelejewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kantek

    Adam Kantek

    A ten szpinak to po co?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Gussmann

    Maria Gussmann

    Basiu , nie rob apetytu :):):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teodor Konopka

    Teodor Konopka

    Czy w Bolonii je znają?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Gąsior

    Bogusław Gąsior

    sos moze byc czosnkowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Różycka

    Marzena Różycka

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Nowak

    Zbigniew Nowak

    Edytka proszę takie do Krakowa :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Zagajewski

    Jan Zagajewski

    i do tego szklaneczka......?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Deptuła

    Grażyna Deptuła

    Youtube

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mediami Cześć

    Mediami Cześć

    smakuje niebiańsko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiu Wlazel

    Krzysiu Wlazel

    Jasne cieply z piekarni z prawdziwym masłem..proste przepisy są najlepsze na świecie! Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Władysław Synowiec

    Andrzej Władysław Synowiec

    Myślę Pawle że zagoszczą w naszym bufecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiu Wlazel

    Krzysiu Wlazel

    Albo serowo ziołowy z granapadano i gorgonzollą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marian Jaworowski

    Marian Jaworowski

    NIE CHCĘ Z WŁOCH . TE PYSZNOŚCI PRZYNIEŚ Z BRAŃSKIEJ.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Ostrowska

    Grażyna Ostrowska

    Pyszne kpchani może ktoś zna Dobry przepis na zwykły codzienny chleb

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki po bolońsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki po bolońsku Roladki po bolońsku

Roladki po bolońsku to potrawa łatwa do przygotowania, a jej smak jest z wyższej półki. Oto jeden z lepszych obiadów z drobiu, jaki można sobie wymarzyć – farsz ze szpinaku i mozzarelli zawinięty w pierś z kurczaka. Całość podana z aromatycznym sosem pomidorowym. Jedno z tych dań, które trzeba spróbować!

Dla kogo?

Dla miłośników łatwych do przygotowania, ale zachwycających smakiem potraw. Bolońskie roladki to przepis, któremu trudno będzie się oprzeć.

Na jaką okazję?

Przepis na roladki po bolońsku to idealny pomysł na niedzielny obiad. Gwarantujemy, że rodzina nie będzie narzekać!

Czy wiesz, że?

Mrożony szpinak jest bardzo praktyczny, bo można łatwo i szybko stworzyć z niego pyszne danie. Dlatego zawsze warto mieć go w zamrażarce!

Dla urozmaicenia:

Przepis na roladki po bolońsku możesz urozmaicić, dodając do sosu pomidorowego trochę kaparów. Smak będzie jeszcze ciekawszy!