Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

277

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 łyżeczek

16 plastrów

200 gramów

8 łyżeczek

4 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo posmaruj Florą ProActiv o smaku masła.

Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - Krok 1

Krok 2

Umyj seler. Plastry szynki posmaruj chrzanem, zawiń w nie łodyżki selera, zepnij wykałaczką.

Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - Krok 2

Krok 3

Umyj por, oczyść, pokrój w półplasterki. Jabłko również umyj i obierz, usuń gniazdo nasienne. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj por i jabłko z jogurtem, posyp rodzynkami.

Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy C, tiaminy, niacyny, witaminy B6.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki z piersi kurczaka i selera naciowego z surówką z pora z rodzynkami i chlebem wiejskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej