
Składniki
1 kilogram
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 ziarna
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pociąć na równe plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek natrzeć olejem posypać pieprzem, delikatem oraz solą. Ogórki, czosnek oraz ugotowane jajko i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem mielonym.
Krok 2
Na kotlety nałożyć farsz zmielonego mięsa. Zawinąć w folię aluminiową w małe pakieciki. Włożyć do rondla, zalać do połowy wodą i łyżką oleju. Dusić około 1 godzinę. Przed podaniem można obsmażyć na maśle żeby zrumienić skórę .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej