
Składniki
1 kilogram
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 ziarna
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pociąć na równe plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek natrzeć olejem posypać pieprzem, delikatem oraz solą. Ogórki, czosnek oraz ugotowane jajko i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem mielonym.
Krok 2
Na kotlety nałożyć farsz zmielonego mięsa. Zawinąć w folię aluminiową w małe pakieciki. Włożyć do rondla, zalać do połowy wodą i łyżką oleju. Dusić około 1 godzinę. Przed podaniem można obsmażyć na maśle żeby zrumienić skórę .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej