Duszone rolady z karkówki i mielonego mięsa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady duszone z karkówki

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 ziarna

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pociąć na równe plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek natrzeć olejem posypać pieprzem, delikatem oraz solą. Ogórki, czosnek oraz ugotowane jajko i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem mielonym.

Krok 2

Na kotlety nałożyć farsz zmielonego mięsa. Zawinąć w folię aluminiową w małe pakieciki. Włożyć do rondla, zalać do połowy wodą i łyżką oleju. Dusić około 1 godzinę. Przed podaniem można obsmażyć na maśle żeby zrumienić skórę .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej