Duszone rolady z karkówki i mielonego mięsa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady duszone z karkówki

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 ziarna

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pociąć na równe plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek natrzeć olejem posypać pieprzem, delikatem oraz solą. Ogórki, czosnek oraz ugotowane jajko i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem mielonym.

Krok 2

Na kotlety nałożyć farsz zmielonego mięsa. Zawinąć w folię aluminiową w małe pakieciki. Włożyć do rondla, zalać do połowy wodą i łyżką oleju. Dusić około 1 godzinę. Przed podaniem można obsmażyć na maśle żeby zrumienić skórę .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej