
Składniki
1 kilogram
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 ziarna
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pociąć na równe plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek natrzeć olejem posypać pieprzem, delikatem oraz solą. Ogórki, czosnek oraz ugotowane jajko i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem mielonym.
Krok 2
Na kotlety nałożyć farsz zmielonego mięsa. Zawinąć w folię aluminiową w małe pakieciki. Włożyć do rondla, zalać do połowy wodą i łyżką oleju. Dusić około 1 godzinę. Przed podaniem można obsmażyć na maśle żeby zrumienić skórę .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej