Duszone rolady z karkówki i mielonego mięsa – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady duszone z karkówki

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 ziarna

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pociąć na równe plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek natrzeć olejem posypać pieprzem, delikatem oraz solą. Ogórki, czosnek oraz ugotowane jajko i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać z mięsem mielonym.

Krok 2

Na kotlety nałożyć farsz zmielonego mięsa. Zawinąć w folię aluminiową w małe pakieciki. Włożyć do rondla, zalać do połowy wodą i łyżką oleju. Dusić około 1 godzinę. Przed podaniem można obsmażyć na maśle żeby zrumienić skórę .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady duszone z karkówki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka rodzinna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej