Sałatka rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę bulionową rozpuść w 100 ml wody, dodaj sok z cytryny.

Krok 2

Rybę zalej bulionem i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem po czym ostudź i podziel na kawałki.

Krok 3

Paprykę obierz opalając nad gazem lub włóż do wrzątku, wytnij gniazda i pokrój w paseczki.

Krok 4

Obrane korniszony pokrój w drobną kostkę.

Krok 5

Wszystkie składniki wymieszaj i polać sosem przygotowanym z wymieszanej musztardy z oliwą i octem. Całość dopraw solą i pieprzem.

Krok 6

Sałatka powinnaś chłodzić godzinę przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Papryka marynowana z miodem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej