Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
4 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory do sałatki z awokado i tuńczyka pokrój w cząstki, cebulę w piórka.

Krok 2
Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i obierz ze skórki.

Krok 3
Awokado pokrój w cząstki i ułóż na talerzu. Obok połóż pomidory i całość posyp listkami sałaty oraz cebulką.

Krok 4
Tuńczyka odcedź i ułóż na sałacie.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Polej nim sałatkę z awokado i tuńczyka. Danie doskonale smakuje z ziołowymi grzankami.


Dobra rada:
Do sałatki z awokado i tuńczykiem możesz dodać ogórka, który doda jej świeżości i chrupkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z awokado i tuńczykiem
Sałatka z awokado i tuńczykiem to doskonała propozycja na szybki i prosty w przygotowaniu obiad, kolację lub lunch do pracy. Możesz zaserwować ją także w trakcie przyjęcia, które zorganizujesz w domu. Wybierając awokado, dokładnie je obejrzyj – dojrzały owoc powinien mieć ciemnozieloną lub bakłażanową skórkę. Następnie delikatnie przyciśnij ją palcami – powinna być ona miękka i sprężysta. Jeżeli awokado nie jest dojrzałe, połóż je na parapecie lub kuchennym blacie – dojrzeje w ciągu trzech – czterech dni. Równie ważnym składnikiem sałatki jest tuńczyk w puszce. W zależności od upodobań, zdecydować możesz się na jego wersję w sosie własnym lub w oleju.
Dla kogo?
Sałatka z awokado i tuńczykiem to świetna opcja dla osób, które lubią połączenie prostych, ale pełnych smaku składników. Przygotuj ją, jeśli szukasz szybkiego dania, które zaspokoi głód, a jednocześnie będzie smaczne i satysfakcjonujące.
Na jaką okazję?
Sałatka z awokado i tuńczykiem doskonale sprawdzi się na szybki lunch, kolację lub jako przystawka. Jest to także świetna propozycja na letnie dni, gdy chcesz podać coś łatwego i szybkiego w przygotowaniu.
Czy wiesz, że?
Awokado to owoc, który doskonale komponuje się z innymi składnikami, a tuńczyk nadaje potrawie intensywnego smaku. Połączenie tych dwóch składników to doskonały wybór na pyszny posiłek w każdej chwili.
Dla urozmaicenia:
Sałatka z awokado i tuńczykiem będzie dobrze współgrać z ogórkiem, który wprowadzi świeżość i chrupkość, a także z ulubionymi przyprawami, takimi jak cytryna, sól, pieprz czy oregano.
Sprawdź również nasze przepisy na kanapkę z kurczakiem lub ciabattę z grillowanymi warzywami! A jeśli po głowie chodzą ci sałatki, receptura na sałatkę jarzynową to strzał w dziesiątkę!





























