Sałatka z mozzarellą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

318 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

8 łyżeczek

8 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

8 łyżeczek

1.25 sztuki

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Sałatę porwij, a ogórka, pomidora i rzodkiewkę pokrój w kostkę.

Sałatka z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój na kawałki. Połącz ze sobą wszystkie składniki.

Sałatka z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Do całości dodaj oliwę z oliwek, sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne koperkowo-ziołowy i dokładnie wymieszaj.

Sałatka z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Podawaj z chlebem chrupkim posmarowanym Florą Original.

Sałatka z mozzarellą - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy A, witaminy E, witaminy C, potasu, wapnia, fosforu, manganu, witaminy D, tiaminy, ryboflawiny, witaminy B6, żelaza, cynku.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z mozzarelląSałatka z mozzarellą

Sałatka z mozzarellą i warzywami to prosty sposób na dietetyczną zdrową kolację. Wybierz dobrej jakości włoską mozzarellę, najlepiej oryginalną z mleka bawolego. Do przyrządzenia jednej porcji fit sałatki wystarczy zaledwie ⅓ kulki – pokrój ją na nieduże kawałki i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Podziel sałatę (masłową albo rzymską), pokrój pomidora (słodkiego malinowego lub bawole serce o mięsistym miąższu), pół świeżego ogórka i dwie rzodkiewki. Dzięki nim fit sałatka z miękkim serem zyska chrupkie elementy i dostarczy aż 290 g warzyw, które są niezastąpionym źródłem witamin, składników mineralnych oraz błonnika. Żeby połączyć całość i nadać jej wyrazistego smaku, polej sałatkę z mozzarellą z pomidorami sosem na bazie oliwy, najlepiej o smaku koperkowo-ziołowym z gorczycą – mozzarella jest delikatna w smaku, więc ziołowy sos będzie do niej wyśmienicie pasował. To pożywne danie skomponuje się np. z dwiema kromkami chrupkiego pieczywa. Zdrowa kolacja na diecie to ważny posiłek, dlatego koniecznie zapisz nasz przepis i wypróbuj go przy najbliższej okazji. Życzymy smacznego!