
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 pęczka
5 łyżek
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą. Marynatą natrzyj sandacza.

Krok 2
Zawiń rybę w pergamin, następnie smaż rybę na patelni teflonowej przez 6-8 minut z każdej strony.

Krok 3
Jajko ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój na drobną kostkę.

Krok 4
Gotową rybę ułóż na talerzu i posyp startym jajkiem oraz posiekanym koperkiem. Podawaj np. z ziemniaczanym purée.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandacz po polsku
Filet z sandacza stanowi bardzo dobrą alternatywę dla wigilijnego karpia. Łatwo go przyrządzić, ma delikatne białe mięso i niewiele ości. Jeśli zastanawiasz się, w jaki sposób go przygotować, postaw na prostotę. Do sandacza, podobnie jak innych ryb, bardzo dobrze pasuje dodatek soku z cytryny i cytrusowych aromatów. Zrób więc cytrynowo-ziołową marynatę, która podkreśli smak potrawy. Do smażenia użyj specjalnych torebek – dzięki nim unikniesz przypalenia oraz przywierania ryby do dna patelni. Czas smażenia jednej strony to tylko kilka minut – zależy on od grubości ryby. Jeśli chcesz mieć pewność, że wysmażysz ją odpowiednio, przygotuj jeden kawałek na próbę. Tak przygotowany sandacz będzie soczysty, nie jest potrzebny do niego sos. Posyp go pokrojonym drobno jajkiem ugotowanym na twardo oraz świeżym lub mrożonym koperkiem. Podawaj rybę z ziemniakami albo gotowanymi warzywami. Sprawdzi się nie tylko jako danie wigilijne, ale także jako obiad lub kolacja świąteczna. Skorzystaj z naszej propozycji i przygotuj sandacza po polsku.